Frisse cranberrycheesecake
Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten!

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 200 g crunchy haverkoekjes
- 100 g witte chocolade
- 3 middelgrote eieren
- 600 g roomkaas naturel
- 50 ml sinaasappelsap
- 150 g kristalsuiker
- 250 g diepvries cranberry's
- 100 ml rode port
Keukenspullen
- bakpapier
- springvorm (Ø 24 cm)
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. Hak de chocolade in stukjes. Klop de eieren los.
- Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
- Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.
- Bon appétit!
bewaartip:
Je kunt de cheesecake 's ochtends bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 495 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 245 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Frisse cranberrycheesecake
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frisse cranberrycheesecake

- 50 g ongezouten roomboter
Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

- 200 g crunchy haverkoekjes
Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn.

Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan.

- 100 g witte chocolade
Hak de chocolade in stukjes.

- 3 middelgrote eieren
Klop de eieren los.

- 600 g roomkaas naturel
- 50 ml sinaasappelsap
- 150 g kristalsuiker
Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.

Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

- 250 g diepvries cranberry's
- 100 ml rode port
Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn.

Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.

Bon appétit!
bewaartip:
Je kunt de cheesecake 's ochtends bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.