Kip met ker­rie en ana­nas

Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?

(270) waardeer
hoofdgerecht Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien? 4 personen
3 270

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en champignons toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de crème fraîche toe, verkruimel de bouillontablet erboven en verwarm 2 min.
  4. Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Halveer de ananasstukjes en voeg toe aan de kip-kerrie en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

variatietip:

In plaats van ananas kun je blokjes mango gebruiken. Neem dan een stevige, niet te rijpe mango.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 74 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kip met kerrie en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met ker­rie en ana­nas

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 400 g kipfilet

Snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el kerriepoeder

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en champignons toe en bak 4 min. op hoog vuur.

5
5
  • 200 g crème fraîche
  • ½ kippenbouillontablet

Voeg de crème fraîche toe, verkruimel de bouillontablet erboven en verwarm 2 min.

6
6
  • 200 g verse peultjes

Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar.

7
7
  • 250 g verse ananasstukjes

Halveer de ananasstukjes en voeg toe aan de kip-kerrie en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

variatietip:

In plaats van ananas kun je blokjes mango gebruiken. Neem dan een stevige, niet te rijpe mango.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.