bewaar
Kip met kerrie en ananas
Kip met kerrie en ananas
bewaar

Kip met kerrie en ananas

Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?

25 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

middelgrote ui

400 g

kipfilet

250 g

kastanjechampignon

2 el

traditionele olijfolie

1 el

kerriepoeder

200 g

crème fraîche

½

kippenbouillontablet

200 g

verse peultjes

250 g

verse ananasstukjes

Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en champignons toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de crème fraîche toe, verkruimel de bouillontablet erboven en verwarm 2 min.

4

Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Halveer de ananasstukjes en voeg toe aan de kip-kerrie en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

tip

variatietipIn plaats van ananas kun je blokjes mango gebruiken. Neem dan een stevige, niet te rijpe mango.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.