Pasta met gerookte kip en spinazie
Je maakt zelf knoflookolie: dat geeft de spinazie een heerlijke smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli
- 240 g zwarte olijven zonder pit (potje 240 g)
- 4 tenen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g gerookte kipfiletreepjes
- 600 g verse bladspinazie
- 125 ml kookroom light (flesje à 250 ml)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af. Halveer de olijven. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en bak de plakjes knoflook lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.
- Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken. Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 595 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Pasta met gerookte kip en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met gerookte kip en spinazie
- 300 g fusilli
Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af.
- 240 g zwarte olijven zonder pit
Halveer de olijven.
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g gerookte kipfiletreepjes
- 600 g verse bladspinazie
Voeg de olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie aan de wok toe en roerbak 3 min.
- 125 ml kookroom light
Voeg de room toe, breng aan de kook en laat 3 min. koken.
Schep de fusilli op de borden, bestrooi met peper en schep de kip met spinazie en olijven erover. Strooi de gebakken knoflook erover.