Ingrediënten
4 personen
125 g
roze garnalen
3
bosuitjes
500 g
half-om-halfgehakt
1 cm
verse gemberwortel
1
Chinese kool
3 el
medium dry sherry
2 el
maizena
4 el
olie
100 ml
kippenbouillon
2 el
sojasaus
Aan de slag
Snijd de garnalen en de bosuitjes fijn en meng ze met het gehakt, de gember, maizena en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed en draai er met vochtige handen 12 kleine ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm. Schep de Chinese kool door het bakvet en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken. Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Lekker met witte rijst.
Oosterse gehaktballetjes

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de garnalen en de bosuitjes fijn en meng ze met het gehakt, de gember, maizena en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed en draai er met vochtige handen 12 kleine ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm. Schep de Chinese kool door het bakvet en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken. Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Lekker met witte rijst.
algemeen:Ook lekker als borrelhapje. Maak kleinere gehaktballetjes en serveer ze met een klein schaaltje Japanse sojasaus of zoete chilisaus. Lekker bij een glas sherry.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)125 g roze garnalen
3 bosuitjes
500 g half-om-halfgehakt
1 cm verse gemberwortel
1 Chinese kool
3 el medium dry sherry
2 el maizena
4 el olie
100 ml kippenbouillon
2 el sojasaus