Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 tl kristalsuiker
- 500 g gnocchi
- 1 mozzarella
- 4 el verse basilicum
- 100 g grofgeraspte pittige kaas (zakje 175 g)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat smelten in de tomatensaus. Snijd het basilicum fijn en roer de helft door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 580 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 1 tl kristalsuiker
Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker, peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.
- 500 g gnocchi
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking.
- 1 mozzarella
Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat ze in de tomatensaus smelten.
- 4 el verse basilicum
Snijd het basilicum fijn.
Roer de helft van het basilicum door de tomatensaus.
- 100 g grofgeraspte pittige kaas
Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.