Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.
8 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat smelten in de tomatensaus. Snijd het basilicum fijn en roer de helft door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat smelten in de tomatensaus. Snijd het basilicum fijn en roer de helft door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
1 tl kristalsuiker
500 g gnocchi
1 Italiaanse mozzarella
4 el verse basilicum
100 g grofgeraspte pittige kaas