bewaar
Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
Gnocchi tomatensaus met verse basilicum
bewaar

Gnocchi tomatensaus met verse basilicum

Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.

20 min. bereiden
410waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

1 tl

kristalsuiker

500 g

gnocchi

1

mozzarella

4 el

verse basilicum

100 g

grofgeraspte pittige kaas

Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit op laag vuur nog tijdje pruttelen.

2

Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzerella in kleine stukjes en laat smelten in de tomatensaus. Snijd het basilicum fijn en roer de helft door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van het basilicum erover.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.