Wor­tel-sper­zie­bo­nen­stamp­pot

(59) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 59

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Speklapjes bestrooien met peper en met 2 el mosterd besmeren. In koekenpan met antiaanbaklaag speklapjes in 15 min. gaar en knapperig bakken. Hutspotgroente in weinig water in 10 min. gaarkoken. Na 4 min. sperziebonen toevoegen en meekoken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Groente afgieten, door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Speklapjes uit pan nemen en 150 ml water bij bakvet schenken. Water aan de kook brengen en aanbaksels tot jus losroeren. Rest van mosterd door jus roeren en met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met jus en speklapjes serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.