Ingrediënten
4 personen
2 zakken
verse mosselen
4 eetlepels
zonnebloemolie
1½ zak
Chinese roerbakmix
1 eetlepel
gemberpoeder
2 theelepels
chilipoeder
100 ml
droge sherry
1
stokbrood
75 ml
zoete chilisaus
Aan de slag
Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken. Mosselen die na een ferme tik op het aanrecht niet sluiten, weggooien. In grote pan olie verhitten. Groenten met djahé en chilipoeder 2 min. roerbakken. Sherry erbij schenken en mosselen toevoegen, pan afdekken en geheel aan de kook brengen. Mosselen in 10 min. gaar koken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Mosselen met groenten over vier borden verdelen. Met stokbrood en chilisaus serveren.
Oosterse mosselen

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken. Mosselen die na een ferme tik op het aanrecht niet sluiten, weggooien. In grote pan olie verhitten. Groenten met djahé en chilipoeder 2 min. roerbakken. Sherry erbij schenken en mosselen toevoegen, pan afdekken en geheel aan de kook brengen. Mosselen in 10 min. gaar koken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Mosselen met groenten over vier borden verdelen. Met stokbrood en chilisaus serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 zakken verse mosselen
4 eetlepels zonnebloemolie
1½ zak Chinese roerbakmix
1 eetlepel gemberpoeder
2 theelepels chilipoeder
100 ml droge sherry
1 stokbrood
75 ml zoete chilisaus