bewaar
Oosterse mosselen
Oosterse mosselen
bewaar

Oosterse mosselen

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

verse mosselen

4 eetlepels

zonnebloemolie

1½ zak

Chinese roerbakmix

1 eetlepel

gemberpoeder

2 theelepels

chilipoeder

100 ml

droge sherry

1

stokbrood

75 ml

zoete chilisaus

Aan de slag

Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken. Mosselen die na een ferme tik op het aanrecht niet sluiten, weggooien. In grote pan olie verhitten. Groenten met djahé en chilipoeder 2 min. roerbakken. Sherry erbij schenken en mosselen toevoegen, pan afdekken en geheel aan de kook brengen. Mosselen in 10 min. gaar koken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Mosselen met groenten over vier borden verdelen. Met stokbrood en chilisaus serveren.