Mosselen in het groen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak panklare mosselen (2 kilo)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 50 g kruidenboter
- 1 zak panklare prei (300 g)
- ½ flesje witbier (a 300 ml)
- 1 stokbrood ((bruin), in plakjes)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mosselen onder stromend water afspoelen, kapotte mosselen en mosselen die na flinke tik niet sluiten, weggooien. Knoflook met platte kant van groot mes pletten. In grote wok kruidenboter verwarmen en knoflook en prei 2 min. roerbakken. Mosselen erdoor scheppen en bier erbij schenken. Vocht aan de kook brengen en mosselen in 6-8 min. gaar laten worden (schelpen staan dan open), geregeld omscheppen. Peper naar smaak erboven malen. Mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden scheppen en serveren met stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 76 g
- vet 30 g