bewaar
Chinees varkensvlees met aubergine
Chinees varkensvlees met aubergine
bewaar

Chinees varkensvlees met aubergine

30 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

rijst

300 g

nasi/bamivlees

6 eetlepels

Japanse sojasaus

2 theelepels

vijf kruidenpoeder

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

roerbakolie

2

uien

2

aubergines

Aan de slag

Rijst volgens aanwijzing op verpakking koken. Vlees 10 min. in mengsel van 2 el sojasaus, vijfkruidenpoeder, 1 teentje knoflook en peper naar smaak marineren. In braadpan 2 el roerbakolie verhitten. Ui goudbruin bakken. Laatste 2 min. rest van knoflook toevoegen en meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. Vlees in zeef laten uitlekken en marinade bewaren. In bakvet van ui vleesblokjes bruinbakken. Met schuimspaan vlees uit pan scheppen. In braadpan rest van roerbakolie verhitten en aubergine op hoog vuur al omscheppend bakken. Vlees en ui door aubergine scheppen. Marinade, rest van sojasaus en eventueel 2 el water toevoegen en geheel 5 min. afgedekt laten stoven. Op smaak brengen met peper en eventueel 1 tl suiker. Rijst en varkensvlees met aubergines over vier borden verdelen.

algemeenprijs per persoon 1.50 (in oktober 2005)