bewaar
Japanse rosbief met wasabimarinade
Japanse rosbief met wasabimarinade
bewaar

Japanse rosbief met wasabimarinade

25 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte rijst

4 theelepels

wasabipasta

3 teentjes

knoflook

8 eetlepels

Japanse sojasaus

6 eetlepels

oosterse roerbakolie

2 schaaltjes

rosbief à la minute

500 g

sperziebonen

1 bakje

shii-takepaddestoelen

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Van wasabipaste, knoflook, sojasaus en 4 el olie marinade roeren. Vlees in reepjes snijden en met marinade mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 5 min. bijna gaar koken. Shii-take schoonmaken en in plakjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Vlees toevoegen en in 3 min. gaar bakken. Vlees uit wok nemen en warm houden. Shii-take 2 min. roerbakken. Sperziebonen toevoegen en nog 1 min. roerbakken. Vlees, marinade en 75 ml water toevoegen en door en door verwarmen. Wokschotel met rijst serveren.