Asperges met groene kruidensaus
Wij houden van Holland! Met dit gerecht blijf je dicht bij huis.

Advertentie
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappelen
- 1 kg verse witte asperges
- 37 g saus voor asperges (pakje)
- 50 g ongezouten roomboter
- 4 biefstukken
- 15 g verse peterselie (zakje a 30 g)
- 15 g verse basilicum (zakje 15 g)
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappels en kook in 20 min. gaar. Breng in een aspergepan of wijde pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze vanaf vlak onder de kop en kook in 15 min. gaar.
- Breng in een pan het water met de sauspoeder al roerend aan de kook. Snijd intussen de helft van de boter in klontjes. Roer de boter door de saus. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
- Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstukken 2-3 min. per kant, naar gewenste gaarheid. Snijd het blad van de peterselie en basilicum fijn en roer door de saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Serveer de asperges met saus, aardappels en biefstuk.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Asperges met groene kruidensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges met groene kruidensaus
- 800 g kruimige aardappelen
- 1 kg verse witte asperges
Schil de aardappels en kook in 20 min. gaar. Breng in een aspergepan of wijde pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze vanaf vlak onder de kop en kook in 15 min. gaar.
- 37 g saus voor asperges
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 biefstukken
Breng in een pan het water met de sauspoeder al roerend aan de kook. Snijd intussen de boter in klontjes. Roer de boter door de saus. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
- 25 g ongezouten roomboter
- 15 g verse peterselie
- 15 g verse basilicum
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de biefstukken 2-3 min. per kant, naar gewenste gaarheid. Snijd het blad van de peterselie en basilicum fijn en roer door de saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
Serveer de asperges met saus, aardappels en biefstuk.