bewaar
Oosterse rijstsalade met cashewnoten
Oosterse rijstsalade met cashewnoten
bewaar

Oosterse rijstsalade met cashewnoten

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

300 g

pandanrijst

100 g

cashewnoten

2 eetlepels

(arachide)olie

400 g

Thaise groentemix

3

limoenen

3 eetlepels

Thaise vissaus

2 eetlepels

sojasaus

2

rode pepers

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking. In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren. In wok olie verhitten en groenten ca. 3 minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn. Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen. 1 Limoen uitpersen. Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork. Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen. Laten afkoelen tot lauwwarm. Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.

tip

algemeenExtra gevulde salade: Echt een salade om naar eigen inzicht op te variëren. Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees, kip of vis. Of schep er extra garnalen of surimi door. Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.