Kipfilet met roergebakken spitskool
Omdat je de spitskool niet zo lang wokt, blijft hij lekker knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 1 spitskool
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 4 kipfilets
- 360 g appel-abrikozencompote (potje 360 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de kool met een groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
- Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur voor 10 min. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout. Bestrooi intussen de kipfilet met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en vak de kipfilet in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
- Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd in schuine plakken en leg op de borden. Schep de compote ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 86 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kipfilet met roergebakken spitskool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipfilet met roergebakken spitskool
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 1 spitskool
Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de kool met een groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
Verhit in een wok de olie en roerbak de spitskool op matig vuur voor 10 min. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 kipfilets
Bestrooi intussen de kipfilet met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en vak de kipfilet in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
- 360 g appel-abrikozencompote
Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd in schuine plakken en leg op de borden. Schep de compote ernaast.