Kip met knoflooksaus en broccoli

Advertentie
Ingrediënten
- 8 teentjes knoflook (gepeld)
- 4 eetlepels olie
- 4 kippenbouten
- 1 zakje verse peterselie ((30 g), grofgehakt)
- 250 ml kippenbouillon (van tablet)
- 300 g penne (pasta)
- 600 g broccoli (in roosjes)
- 4 eetlepels kappertjes
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In braadpan knoflook 2 min. in helft van olie roerbakken. Knoflook uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. In achtergebleven knoflookolie kippenbouten in 5 min. rondom bruinbakken. Knoflook met peterselie (steeltjes ook!) in keukenmachine fijnmalen. Vuur laag draaien, knoflookpasta en bouillon in braadpan schenken. Kip met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven. In grote pan pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Broccoliroosjes laatste 6 min. meekoken. Afgieten, kappertjes en 2 el olie door pasta roeren en over vier borden verdelen. Kip en knoflooksaus ernaast scheppen.
Tip:
Hoofdgerecht met kip voor 4 personen, prijs per persoon 2.40 (in februari 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 60 g
- vet 21 g