bewaar
Varkenshaasje met zoetzure saus
Varkenshaasje met zoetzure saus
bewaar

Varkenshaasje met zoetzure saus

35 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

olie

2

varkenshaasjes

1 cm

verse gemberwortel

100 ml

droge sherry

200 ml

kippenbouillon

100 g

donkere basterdsuiker

2 eetlepels

hoisinsaus

1 eetlepel

vierseizoenenpeperkorrels

1

bosuitje

Dit heb je nodig

  • vijzel

Aan de slag

In hapjespan olie verhitten en varkenshaasjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen. In bakvet gember 1 min. zachtjes bakken. Sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor roeren. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Saus al roerend aan de kook brengen. Varkenshaasjes in pan leggen en onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren. Zoveel vocht laten verdampen dat varkenshaasjes omhuld zijn met glanzende saus. Intussen in vijzel of met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen. In droge koekenpan gekneusde peperkorrels 1 min. roosteren tot geur vrijkomt. Varkenshaasjes uit pan nemen en bestrooien met zout. Vlees in plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover scheppen. Bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover strooien. Serveren met rijst en roergebakken peultjes.