Bloemkool met kaassaus en komijn

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool (ca. 800 g)
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 3 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 400 ml volle melk
- versgemalen zwarte peper
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen. Bloemkool in 15-20 min. beetgaar koken (gaarheid is het best te testen door met vork in stronk te prikken). In sauspan boter smelten. Bloem en 1 tl komijn toevoegen en met houten lepel 1 min. al roerend bakken. Scheut voor scheut melk in pan schenken en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in 10 min. op laag vuur dikker laten worden, regelmatig roeren. In steelpan rest van komijn zachtjes verwarmen tot het gaat geuren, dan direct pan van vuur nemen. Kaas al roerend in saus laten smelten. Bloemkool afgieten en in warme schaal leggen. Kaassaus erover schenken en bestrooien met geroosterde komijn. Beetje peper erboven malen. Lekker bij gehaktbal of braadworst.
Tip:
Bloemkool hoeft niet per se gekookt te worden. De knapperige roosjes smaken ook heerlijk met een dipsaus van mayonaise, citroensap, geroosterde komijn, zout en peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 16 g
- vet 16 g