bewaar
Romige boerenkoolstamppot
Romige boerenkoolstamppot
bewaar

Romige boerenkoolstamppot

Door roomkaas toe te voegen aan de stamppot, wordt-ie extra romig. Lekker!

25 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

gesneden boerenkool

125 g

magere spekreepjes

1

Gelderse rookworst

900 g

aardappelpuree met boter

100 g

verse roomkaas

1 el

Franse mosterd

Door roomkaas toe te voegen aan de stamppot, wordt-ie extra romig. Lekker!

Aan de slag

1

Kook de boerenkool in ca. 20 min. gaar. doe in een vergiet en laat uitlekken. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Verwarm de rookworst en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de roomkaas in blokjes. Roer de boerenkool, roomkaas en de spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst en mosterd.