Geroosterde knolselderijsteaks met miso glaze en zwarte rijst (advertorial)
Geroosterde knolselderijsteaks met miso glaze en zwarte rijst (advertorial)
bewaar
bewaar

Geroosterde knolselderijsteaks met miso glaze en zwarte rijst (advertorial)

De sticky glaze maakt de zacht gegaarde groentesteaks af. Een heerlijk vegan hoofdgerecht voor op de kersttafel.

40 min. bereiden
1 uur 45 min. oventijd
5waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de plantaardige margarine op kamertemperatuur komen. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortels er af. Prik de knol rondom 30 keer in met een vork. Smeer in met 25 g margarine (per 4 personen) en verpak in aluminiumfolie. Rooster ca. 1 uur en 30 min. in de oven.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Haal de korianderblaadjes van de stelen en snijd de stelen fijn. Doe de stelen met de gember, sesamolie en het limoensap in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Snijd de rode peper en het bosuitje in dunne ringen.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de dressing, het limoenrasp, de sojabonen, bosui en rode peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Smelt ondertussen de rest van de margarine in een kleine steelpan. Voeg de misopasta, ahornsiroop en sojasaus toe, roer door. Laat in 2-3 min. tot een glaze inkoken op laag vuur. Haal de knol uit de oven, verwijder de folie. Snijd aan weerszijden 1 cm van de bolle kant af, deze gebruik je niet. Snijd de knol in 4 plakken van 2 cm (per 4 personen). Smeer rondom in met ¾ van de glaze en rooster ca. 15 min. in de oven.

5

Verdeel de rijst en steaks over platte borden. Schep de rest van de glaze erover. Bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer met een glas Wild Pig Sauvignon blanc.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde knolselderijsteaks met miso glaze en zwarte rijst (advertorial)

De sticky glaze maakt de zacht gegaarde groentesteaks af. Een heerlijk vegan hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig