bewaar
Cannelloni met tomaat en spinazie
Cannelloni met tomaat en spinazie
bewaar

Cannelloni met tomaat en spinazie

Heb je lasagnevellen over? Verwerk ze dan tot cannelloni! Deze heerlijk ovenschotel met tomaat, spinazie en ricotta is ook nog eens hartstikke budgetproof.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries spinazie

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

15 g

verse basilicum

4 el

milde olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

2 tl

kristalsuiker

300 g

lasagnevellen

250 g

ricotta

1

wit scharrelei

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Heb je lasagnevellen over? Verwerk ze dan tot cannelloni! Deze heerlijk ovenschotel met tomaat, spinazie en ricotta is ook nog eens hartstikke budgetproof.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en basilicumstelen 3 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de gepelde tomaten en suiker toe en druk de tomaten stuk met een pollepel. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de lasagnevellen 5 min. in ruim kokend water. Giet af, spoel koud onder stromend water en besprenkel met de rest van de olie.

4

Meng ondertussen de spinazie met de helft van de ricotta en het ei in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Leg een lasagnevel op het werkblad, leg er 2 el spinazievulling op en rol vanaf de lange zijde op. Leg de rol in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de lasagnevellen en vulling.

6

Scheur de basilicumblaadjes grof en roer door de tomatensaus. Schep de saus over de cannelloni. Scheur de mozzarella in stukken en meng met de rest van de ricotta. Verdeel het kaasmengsel over de tomatensaus. Bak ca. 25 min. in de oven, tot de kaas begint te kleuren.

variatietipOok lekker met extra geraspte Parmezaanse kaas, grana padano of andere oude kaas.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cannelloni met tomaat en spinazie

Heb je lasagnevellen over? Verwerk ze dan tot cannelloni! Deze heerlijk ovenschotel met tomaat, spinazie en ricotta is ook nog eens hartstikke budgetproof.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig