bewaar
Koolhydraatarme ovenschotel met tonijn en champignons
Koolhydraatarme ovenschotel met tonijn en champignons
bewaar

Koolhydraatarme ovenschotel met tonijn en champignons

Koolhydraatarme ovenschotel met tonijn en champignons

25 min. bereiden
20 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

400 g

gesneden prei

1½ el

tarwebloem

400 ml

halfvolle melk

½ tl

gemalen nootmuskaat

500 g

kastanjechampignon

200 g

spinazie

250 g

groene erwten fusilli

320 g

tonijnmoot in water

100 g

geraspte kaas voor ovengratin

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Koolhydraatarme ovenschotel met tonijn en champignons

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 2 min. al roerend garen.

2

Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tonijn uitlekken. Giet de pasta af en meng met de saus, groenten en tonijn. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas.

5

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.