bewaar
Frittata met spinazie en kastanjechampignons
Frittata met spinazie en kastanjechampignons
bewaar

Frittata met spinazie en kastanjechampignons

Eitje 2.0.: in zo'n gezonde frittata kan je heel veel groente kwijt. Zoals spinazie, champignons en sjalot.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

sjalot

4 el

milde olijfolie

250 g

kastanjechampignon

2 tenen

knoflook

400 g

verse spinazie

6

witte scharreleieren

100 ml

magere melk

200 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

100 g

krulslamelange

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Eitje 2.0.: in zo'n gezonde frittata kan je heel veel groente kwijt. Zoals spinazie, champignons en sjalot.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sjalotten, verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de sjalot op de snijkant 10 min. op matig vuur.

2

Halveer ondertussen de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons, knoflook en peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Neem de pan van het vuur.

3

Klop ondertussen de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Roer de helft van de kaas erdoor.

4

Neem het spinaziemengsel met een schuimspaan uit de pan, verdeel over de ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Schep om. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de schaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de krulsla.