
Magere kwark met volkorenhavervlokkengranola, banaan en frambozen
Granola zelf maken moeilijk? Nee joh, de oven doet het meeste werk!
Ingrediënten
4 personen
50 g
ongebrande ongezouten notenmix
75 g
glutenvrij volkorenhavervlokken
1 tl
kaneel
3
rijpe bananen
1 el
milde olijfolie
800 g
vrij van lactose magere kwark
225 g
verse frambozen
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de noten grof. Doe samen met de havervlokken en kaneel in een kom.
Prak ⅓ van de bananen met een vork en voeg de olijfolie toe. Meng door het havervlokkenmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven. Schep de granola halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de rest van de bananen in plakjes. Verdeel de kwark over kommen en verdeel de granola, banaan en frambozen erover.
bereidingstipMaak een dubbele hoeveelheid granola en bewaar maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.