Roggebrood met avocado en tonijn
Beleg je roggebrood eens met avocado en tonijn voor een goedkope en gezonde lunch.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Doe de tonijn in een zeef en laat uitlekken. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in plakjes.
- Beleg de sneetjes brood met de avocado en verdeel de tonijn erover. Breng op smaak met versgemalen peper.
dieettip:
Vervang de tonijn door 1 gekookte ei per persoon (in plakjes).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 21 g
waarvan suikers 4 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 480 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Roggebrood met avocado en tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roggebrood met avocado en tonijn
- 320 g tonijnstukken in olijfolie
Doe de tonijn in een zeef en laat uitlekken.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in plakjes.
- 8 sneetjes Brabants roggebrood
Beleg de sneetjes brood met de avocado en verdeel de tonijn erover. Breng op smaak met versgemalen peper.
dieettip:
Vervang de tonijn door 1 gekookte ei per persoon (in plakjes).