Pommes duchesses met zoete aardappel
Pommes duchesses maak je normaal van aardappel, maar deze zijn net zo feestelijk.
Ingrediënten
32 porties
350 g
zoete aardappelen
400 g
iets kruimige aardappelen
25 g
Parmigiano Reggiano
1
middelgroot ei
115 g
Paturain verse roomkaas knoflook & fijne kruiden
Dit heb je nodig
pureestamper
bakpapier
spuitzak met stervormig mondje
Aan de slag
Schil beide soorten aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar. Giet af.
Verwarm de oven voor op 190 °C
Rasp ondertussen de kaas. Splits het ei en doe de dooier in een kom (eiwit wordt niet gebruikt).
Stamp de aardappelen met de pureestamper. Roer de verse roomkaas en eidooier erdoor tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.
Schep de puree in de spuitzak en spuit ca. 32 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Pommes duchesses met zoete aardappel
Pommes duchesses maak je normaal van aardappel, maar deze zijn net zo feestelijk.

bijgerecht
null porties
40 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Schil beide soorten aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar. Giet af.
Verwarm de oven voor op 190 °C
Rasp ondertussen de kaas. Splits het ei en doe de dooier in een kom (eiwit wordt niet gebruikt).
Stamp de aardappelen met de pureestamper. Roer de verse roomkaas en eidooier erdoor tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.
Schep de puree in de spuitzak en spuit ca. 32 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
algemeen:Je kunt ook een dubbele hoeveelheid pommes duchesse maken en invriezen. Spuit de rozetten op bakpapier (eventueel over meerdere vellen) en leg ze met het bakpapier 20-30 min. in de vriezer. Als ze hard genoeg zijn, kun je ze in een diepvrieszak of bak doen en max. 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat ze ontdooien en bak ca. 25 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C op een met bakpapier beklede bakplaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 32 personen)350 g zoete aardappelen
400 g iets kruimige aardappelen
25 g Parmigiano Reggiano
1 middelgroot ei
115 g Paturain verse roomkaas knoflook & fijne kruiden
Dit heb je nodig
pureestamper
bakpapier
spuitzak met stervormig mondje