bewaar
Pommes duchesses met zoete aardappel
Pommes duchesses met zoete aardappel
bewaar

Pommes duchesses met zoete aardappel

Pommes duchesses maak je normaal van aardappel, maar deze zijn net zo feestelijk.

35 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

32 porties

350 g

zoete aardappel

400 g

iets kruimige aardappel

25 g

Parmigiano Reggiano

1

middelgroot ei

115 g

Paturain verse roomkaas knoflook & fijne kruiden

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • bakpapier

  • spuitzak met stervormig mondje

Pommes duchesses maak je normaal van aardappel, maar deze zijn net zo feestelijk.

Aan de slag

1

Schil beide soorten aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar. Giet af.

2

Verwarm de oven voor op 190 °C

3

Rasp ondertussen de kaas. Splits het ei en doe de dooier in een kom (eiwit wordt niet gebruikt).

4

Stamp de aardappelen met de pureestamper. Roer de verse roomkaas en eidooier erdoor tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.

5

Schep de puree in de spuitzak en spuit ca. 32 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

tip

algemeenJe kunt ook een dubbele hoeveelheid pommes duchesse maken en invriezen. Spuit de rozetten op bakpapier (eventueel over meerdere vellen) en leg ze met het bakpapier 20­-30 min. in de vriezer. Als ze hard genoeg zijn, kun je ze in een diepvrieszak of ­bak doen en max. 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat ze ontdooien en bak ca. 25 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C op een met bakpapier beklede bakplaat.