Gyoza met zelfgemaakt deeg
Gyoza met zelfgemaakt deeg
bewaar
bewaar

Gyoza met zelfgemaakt deeg

Serveer de gyoza's als hapje bij de borrel. Sojasaus erbij en proost!

1 uur 10 min. bereiden
15 min. wachten
13waarderingen

Aan de slag

1

Zeef de bloem en meng met de helft van het zout en het hete water. Kneed ca. 8 min tot een soepel en glad deeg. Verdeel in 4 gelijke bollen. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min in de koelkast rusten.

2

Snijd ondertussen de kool zo fijn mogelijk en doe in een kom. Bestrooi met de rest van het zout, meng en laat 15 min. staan. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de bieslook en knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng het gehakt met de bosui, bieslook, knoflook, gember, de helft van de sesamolie, ¼ van de sojasaus, de sake, peper en zout. Doe de kool in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng door het gehaktmengsel.

3

Werk in 4 delen/porties en bewaar de rest van het deeg tot gebruik in de koelkast. Bestrooi het werkblad rijkelijk met bloem en rol 1 bol op het werkblad uit tot een lap van 1½-2 mm dik. Steek er met de uitsteker rondjes uit van Ø 8 cm. Verdeel telkens een portie van de vellen over een met bloem bestrooid bord. Kneed een bal van het overgebleven deeg en leg in de koelkast.

4

Leg ca. een ½ el van de vulling in het midden van 1 deegrondje en besmeer met je vinger de randen van de binnenkant van het deeg rondom licht in met water. Houd het gyozavel in je hand als een taco. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve maan ontstaat en druk alleen in het midden van de rand aan. Vouw het buitenste vel (wat het verst van je afstaat) vanaf het midden naar buiten in 3 à 4 plooien tegen het binnenste vel goed dicht. Door het vouwen ontstaat er een dumpling in vorm van een halve maan met de plooien aan de buitenkant. Zet de gyoza’s rechtop (met het deegrandje omhoog) op een bord.

5

Bewaar de gyoza’s afgedekt met een schone theedoek in de koelkast. Herhaal met de rest van de bollen deeg en de vulling.

6

Verhit de zonnebloemolie op middelhoog tot hoog vuur, verdeeld over 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Leg de gyoza’s erin. Bak de gyoza’s rechtop (met het deegrandje omhoog) aan één kant 2-3 min. goudbruin en krokant. Zet het vuur iets lager als het dreigt te verbranden. Zet de deksels op de pannen, maar houd een kleine opening. Giet daar, in elke pan, 100 ml kokende water erbij. Doe de deksels direct op de pannen de pan 5 min. stomen. Verwijder de deksel, laat nog ca. 5 min. stomen of totdat al het vocht verdampt is.

7

Maak ondertussen een dipsaus van de rest van de sojasaus, sesamolie en de rijstazijn. Serveer de dip bij de gyoza’s.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gyoza met zelfgemaakt deeg

Serveer de gyoza's als hapje bij de borrel. Sojasaus erbij en proost!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig