bewaar
Risotto met tonijn, courgette & pesto
Risotto met tonijn, courgette & pesto
bewaar

Risotto met tonijn, courgette & pesto

Deze groene risotto zet je in een half uur op tafel.

30 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ liter

water

1

visbouillontablet

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

2

courgettes

30 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

1

citroen

90 g

koelverse pestospread

240 g

tonijnmoot in olijfolie

Deze groene risotto zet je in een half uur op tafel.

Aan de slag

1

Breng het water met de bouillontablet aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng de pestospread en tonijn voorzichtig door de risotto en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden en garneer met een plakje citroen.

tip

serveertipLekker met platte peterselie.