Ve­ge­ta­ri­sche ta­co met zelf­ge­maakt ve­ga ge­hakt

Vegetarische taco's zijn altijd een goed idee! Het 'gehakt' maken we zelf van kikkererwten.

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(2) waardeer
mexicaans bijgerecht Vegetarische taco's zijn altijd een goed idee! Het 'gehakt' maken we zelf van kikkererwten. 12 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Stapel de tortillawraps op elkaar en snijd kruislings in 4 punten. Verdeel de stukken over de muffinvormpjes en druk aan zodat ze een cupje vormen. Bak in het midden van de oven in 10 min. krokant.
  2. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de kikkererwten toe en stamp met de pureestamper tot grove kruim. Voeg de bonenkruiden en barbecuesaus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen. Boen en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer, bosui en het limoenrasp door elkaar. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  4. Neem de tacobakjes uit de oven en vul met het kikkererwtenmengsel. Leg de komkommersalade erop en verkruimel de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met in ringen gesneden jalapeño en koriander.

dieettip:

Wil je dit recept helemaal vegan maken? Gebruik dan vegan Feta (Violife Greek white) i.p.v. de gewone. Het recept is dan ook lactosevrij.

video

Ve­ge­ta­ri­sche ta­co met zelf­ge­maakt ve­ga ge­hakt

leuk-snel - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Vegetarische taco met zelfgemaakt vega gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche ta­co met zelf­ge­maakt ve­ga ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 paprika chili-tortilla's

Stapel de tortillawraps op elkaar en snijd kruislings in 4 punten.

3
3

Verdeel de stukken over de muffinvormpjes en druk aan zodat ze een cupje vormen. Bak in het midden van de oven in 10 min. krokant.

4
4
  • 400 g kikkererwten in blik

Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de kikkererwten toe en stamp met de pureestamper tot grove kruim.

6
6
  • 1 el Mexicaanse bonenkruiden
  • 3 el barbecuesaus

Voeg de bonenkruiden en barbecuesaus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen.

8
8
  • 1 limoen

Boen en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

9
9

Meng de komkommer, bosui en het limoenrasp door elkaar. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

10
10
  • 75 g witte kaas

Neem de tacobakjes uit de oven en vul met het kikkererwtenmengsel. Leg de komkommersalade erop en verkruimel de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met in ringen gesneden jalapeño en koriander.

dieettip:

Wil je dit recept helemaal vegan maken? Gebruik dan vegan Feta (Violife Greek white) i.p.v. de gewone. Het recept is dan ook lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.