Ge­gril­de hal­lou­mi­bur­gers

De stevige structuur van de halloumi kun je de kaas uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.

(7) waardeer
bijgerecht De stevige structuur van de halloumi kun je de kaas uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de halloumi overlangs in 2 plakken. Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een ½ cm (per 4 personen).
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakken halloumi toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren. Bestrooi de plakken aubergine met peper en eventueel zout.
  3. Haal de halloumi uit de marinade. Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade. Gril de plakken halloumi en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege. Snijd de broodjes doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant.
  4. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing. Beleg met een plak aubergine, de halloumiburger, nog een plak aubergine en de rauwkost radijsmix. Dek af met de bovenste helften.

combinatietip:

Snijd voor een snelle salade de over- gebleven aubergine in plakken, gril ze 6 min. en snijd in stukken. Lekker met wat balsamicoazijn en verse munt.

video

Ge­gril­de hal­lou­mi­bur­gers

leuk-snel - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 36 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde halloumiburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de hal­lou­mi­bur­gers

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 450 g halloumi 43+ kaas
  • ½ aubergine

Snijd de halloumi overlangs in 2 plakken. Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een ½ cm (per 4 personen).

3
3
  • 10 g verse tijm
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el milde olijfolie

Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Voeg de plakken halloumi toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren.

5
5

Bestrooi de plakken aubergine met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 el Griekse yoghurt

Haal de halloumi uit de marinade. Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade.

7
7

Gril de plakken halloumi en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege.

8
8
  • 4 sesambollen

Snijd de broodjes doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant.

9
9

Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing.

10
10
  • 75 g rauwkost radijsmix

Beleg met een plak aubergine, de halloumiburger, nog een plak aubergine en de rauwkost radijsmix. Dek af met de bovenste helften.

combinatietip:

Snijd voor een snelle salade de over- gebleven aubergine in plakken, gril ze 6 min. en snijd in stukken. Lekker met wat balsamicoazijn en verse munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.