Bloem­kool­rijst­wa­fels met pul­led pork

Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels!

(7) waardeer
lunch Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels! 2 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok
  • wafelijzer
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.
  3. Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.
  4. Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag de andere wafels.
  5. Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus. Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.
video

Bloem­kool­rijst­wa­fels met pul­led pork

leuk-snel - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolrijstwafels met pulled pork

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst­wa­fels met pul­led pork

1
1
  • 300 g pulled pork

Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g koelverse bloemkoolrijst

Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan.

3
3

Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.

4
4

Verwarm het wafelijzer voor.

5
5
  • 2 middelgrote eieren

Klop ondertussen de eieren los.

6
6
  • 2 bosuitjes
  • 1 el jalapeñoplakjes in pot

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.

7
7
  • 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
  • 20 g Parrano strooikaas originale
  • 1 mespunt chilipoeder

Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom.

8
8

Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer.

9
9

Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje.

10
10

Houd de wafels warm onder aluminiumfolie.

11
11

Bak van de rest van het beslag de andere wafels.

12
12
  • 2 el barbecuesaus

Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus.

13
13

Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.