Traybake met ovengroenten & ricotta
Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bol knoflook
- 600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
- 500 g kleine krieltjes
- 500 g romaatjes
- 250 g ricotta
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en kleine krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie, bestrooi met chilivlokken en oregano.
- Bak 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Knijp de tenen knoflook uit over de groente.
variatietip:
Wil je toch vlees? Vervang de ricotta dan door 4 biologische kippendijfilets. Bak deze 30-35 min. mee tot de kip gaar is.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 11 g
-
koolhydraten 51 g
waarvan suikers 13 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 160 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Traybake met ovengroenten & ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Traybake met ovengroenten & ricotta
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 bol knoflook
- 600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
- 500 g kleine krieltjes
Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en kleine krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 500 g romaatjes
Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
- 250 g ricotta
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 1 el gedroogde oregano
Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie, bestrooi met chilivlokken en oregano.
Bak 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Knijp de tenen knoflook uit over de groente.
variatietip:
Wil je toch vlees? Vervang de ricotta dan door 4 biologische kippendijfilets. Bak deze 30-35 min. mee tot de kip gaar is.