bewaar
Traybake met ovengroenten & ricotta
Traybake met ovengroenten & ricotta
bewaar

Traybake met ovengroenten & ricotta

Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!

5 min. bereiden
30 min. oventijd
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

600 g

ovengroente courgette, rode paprika en peen

500 g

kleine krieltjes

500 g

romaatjes

250 g

ricotta

3 el

milde olijfolie

1 tl

chilivlokken

1 el

gedroogde oregano

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een gezonde traybake met ricotta en ovengroente = alles wat lekker is op één bakplaat. Easy!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bol knoflook overlangs. Verdeel de ovengroente en kleine krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve knoflookbollen en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten. Maak wat ruimte voor de ricotta en stort de kaas op de bakplaat. Besprenkel alles met de olie, bestrooi met chilivlokken en oregano.

2

Bak 30 min. in het midden van de oven tot de ricotta, groente en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Knijp de tenen knoflook uit over de groente.

tip

variatietipWil je toch vlees? Vervang de ricotta dan door 4 biologische kippendijfilets. Bak deze 30-35 min. mee tot de kip gaar is.