Oos­ter­se kip met ge­roos­ter­de boe­ren­kool, peen & li­moen­yog­hurt

Oost ontmoet west: kip met oosterse kruiden en Hollandse boerenkool

(3) waardeer
hoofdgerecht Oost ontmoet west: kip met oosterse kruiden en Hollandse boerenkool 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne parten. Meng de boerenkool met de ui, ¼ van de oosterse kipkruiden, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en winterpeen grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gember, het kipgehakt en de rest van de oosterse kipkruiden 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Verwarm ondertussen de flatbreads de laatste 3 min. op een rooster onder de bakplaat in de oven. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Meng de yoghurt met 1 tl limoenrasp, peper en eventueel zout.
  4. Meng de boerenkool met de geraspte peen en het kipgehakt. Serveer met de limoenyoghurt, de flatbreads en een limoenpartje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 05-06

Oosterse kip met geroosterde boerenkool, peen & limoenyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se kip met ge­roos­ter­de boe­ren­kool, peen & li­moen­yog­hurt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 300 g gesneden boerenkool
  • ½ el oosterse kipkruiden
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de rode ui in dunne parten. Meng de boerenkool met de ui, de oosterse kipkruiden, de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 cm verse gember
  • 300 g winterpeen

Schil en rasp ondertussen de gember en winterpeen grof.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1½ el oosterse kipkruiden

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gember, het kipgehakt en de rest van de oosterse kipkruiden 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 4 flatbreads

Verwarm ondertussen de flatbreads de laatste 3 min. op een rooster onder de bakplaat in de oven.

7
7
  • 1 limoen
  • 200 ml volle yoghurt

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Meng de yoghurt met 1 tl limoenrasp, peper en eventueel zout.

8
8

Meng de boerenkool met de geraspte peen en het kipgehakt.

9
9

Serveer met de limoenyoghurt, de flatbreads en een limoenpartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.