Sus­hi­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm & zee­wier­sa­la­de

Sushibowls zijn ideaal om mee te variëren, deze variant maak je met warmgerookte zalm, peen en zeewiersalade.

(4) waardeer
hoofdgerecht Sushibowls zijn ideaal om mee te variëren, deze variant maak je met warmgerookte zalm, peen en zeewiersalade. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de sesamolie in een koeken-pan en bak de panko 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  3. Schil de winterpenen en schaaf samen met de komkommers met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in linten. Schep om met de sojasaus.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de rodekool, zalm, zeewiersalade en groentelinten met sojasaus in componenten erover. Bestrooi met de panko.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2020

Sushisalade met warmgerookte zalm & zeewiersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sa­la­de met warm­ge­rook­te zalm & zee­wier­sa­la­de

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 1 el sesamolie
  • 50 g panko

Verhit ondertussen de sesamolie in een koeken-pan en bak de panko 2 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.

3
3
  • 500 g winterpenen
  • 2 midi komkommers
  • 2 el sojasaus

Schil de winterpenen en schaaf samen met de komkommers met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in linten. Schep om met de sojasaus.

4
4
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 2 warmgerookte zalmfilets
  • 125 g zeewiersalade

Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de rodekool, zalm, zeewiersalade en groentelinten met sojasaus in componenten erover. Bestrooi met de panko.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.