Italiaanse quiche met kip en salade caprese
Dol op salade caprese? Voortaan wil je het niet zonder deze quiche.

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 4 middelgrote eieren
- 1 grote ui
- 250 g mozzarella
- 200 g gerookte kipreepjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 600 g tomaten
- 15 g verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- lage quiche- of taartvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij.
- Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven
- Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.040 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Italiaanse quiche met kip en salade caprese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse quiche met kip en salade caprese
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het ontdooide bladerdeeg en snijd de randen bij.
- 4 middelgrote eieren
- 1 grote ui
- 125 g mozzarella
Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm.
- 200 g gerookte kipreepjes
- 1 el Italiaanse kruiden
Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om.
Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven
- 125 g mozzarella
- 600 g tomaten
Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken.
- 15 g verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper.
Serveer de salade caprese bij de quiche.