bewaar
Griekse salade
Griekse salade
bewaar

Griekse salade

Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat.

40 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

380 g

tastytom-trostomaten

1

groene paprika

2

rode uien

10 g

verse oregano

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

200 g

feta

½

citroen

6 el

extra vierge olijfolie

Griekse klassieker: salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.

2

Haal de blaadjes van de oregano en laat de olijven uitlekken. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en ui over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de feta in stukken. Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover.

combinatietipLekker met knapperig stokbrood.