Ita­li­aan­se ve­ga­stuk­jes met cour­get­te & gnoc­chi

Bij de goudgeel gebakken gnocchi eet je een vegetarische bolognesesaus met Italiaanse vegastukjes.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Bij de goudgeel gebakken gnocchi eet je een vegetarische bolognesesaus met Italiaanse vegastukjes. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudgeel. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de courgette samen met de vegastukjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en breek de tomaten met een pollepel in kleinere stukjes. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
  3. Snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie en alle salie door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de cherrytomaten in kwarten en meng met de slamelange en de dressing.
  5. Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de saus erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 106 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 12 2019

Italiaanse vegastukjes met courgette & gnocchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ve­ga­stuk­jes met cour­get­te & gnoc­chi

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 g gnocchi di patate

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. goudgeel.

2
2

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 2 cm.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 350 g vegetarische basis rulstukjes

Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette samen met de vegastukjes 3 min. op hoog vuur.

5
5
  • 800 g AH Biologisch gepelde tomaten in blik

Voeg de gepelde tomaten toe en breek de tomaten met een pollepel in kleinere stukjes.

6
6

Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur koken.

7
7
  • 20 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn.

8
8
  • 3 g gedroogde salie

Roer de helft van de peterselie en alle salie door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 tl azijn
  • 2 el milde olijfolie

Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 250 g nebula cherrytomaten
  • 75 g rucola slamelange

Snijd de cherrytomaten in kwarten en meng met de slamelange en de dressing.

11
11

Verdeel de gnocchi over de borden en verdeel de saus erover.

12
12

Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.