Her­ten­gou­lash

(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 1/3 ui in halve ringen. Snijd het vlees zoveel mogelijk in gelijke stukken. Doe het in een kom, voeg de gesneden ui en laurier toe en schenk de wijn erover. Laat 8 uur marineren.
  2. Snijd de rest van de uien in halve ringen, de winterpeen in dunne plakjes en de selderij in boogjes. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi met peper, zout en de bloem. Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees in ca. 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak de groenten 5 min. Doe het vlees erbij en schenk de marinade en de wildfond erbij. Breng aan de kook en laat vervolgens met de deksel op de pan op de laagste pit in ca. 3 uur zacht en gaar worden. Gebruik, als je het hebt, een vlamverdeler.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem en leg de plakjes bladerdeeg precies op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een dunne lap van 27 cm lang die mooi op de ovenschaal past. Schep de hertengoulash in de ovenschaal en leg het deeg erop. Steek met de uitstekers hertjes en sterren uit de laatste plak bladerdeeg en plak ze met een beetje water op het deeg. Prik hier en daar een gaatje in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak het bladerdeeg van de hertengoulash in ca. 25 min. goudbruin.

bereidingstip:

De goulash kun je 1 dag van tevoren voorbereiden. Leg het bladerdeeg vlak voor serveren op de ovenschaal.

Tip:

Voor dit recept wordt uitgegaan van 100 g vlees per persoon.

Tip:

Lekker met een groene salade en asperges omwikkeld met spek.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Hertengoulash

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­gou­lash

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 400 g hertengoulash

Snijd de ui in halve ringen. Snijd het vlees zoveel mogelijk in gelijke stukken.

2
2
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 250 ml volle rode wijn

Doe het in een kom, voeg de gesneden ui en laurier toe en schenk de wijn erover. Laat 8 uur marineren.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 250 g winterpenen
  • 2 stengels bleekselderij

Snijd dan de andere uien in halve ringen, de winterpeen in dunne plakjes en de selderij in boogjes.

4
4
  • 2 el tarwebloem

Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi met peper, zout en de bloem.

5
5
  • 2 el ongezouten roomboter

Verhit de helft van de boter in de stoofpan en bak het vlees in ca. 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.

6
6
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 380 ml wildfond

Doe de rest van de boter in de pan en bak de groenten 5 min. Doe het vlees erbij en schenk de marinade en de wildfond erbij.

7
7

Breng aan de kook en laat vervolgens met de deksel op de pan op de laagste pit in ca. 3 uur zacht en gaar worden. Gebruik, als je het hebt, een vlamverdeler.

8
8

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

9
9
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Bestuif het werkblad licht met bloem en leg de plakjes bladerdeeg precies op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een dunne lap van 27 cm lang die mooi op de ovenschaal past.

10
10

Schep de hertengoulash in de ovenschaal en leg het deeg erop.

11
11
  • 1 plakje diepvries roomboterbladerdeeg

Steek met de uitstekers hertjes en sterren uit de laatste plak bladerdeeg en plak ze met een beetje water op het deeg.

12
12
  • 1 middelgroot ei

Prik hier en daar een gaatje in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee.

13
13

Bak het bladerdeeg van de hertengoulash in ca. 25 min. goudbruin.

bereidingstip:

De goulash kun je 1 dag van tevoren voorbereiden. Leg het bladerdeeg vlak voor serveren op de ovenschaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.