bewaar
Aziatische hotdog met rodekool, avocado & tahindressing
Aziatische hotdog met rodekool, avocado & tahindressing
bewaar

Aziatische hotdog met rodekool, avocado & tahindressing

Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

10 porties

10

knakwortels

1

eetrijpe avocado

1

limoen

2 el

tahin

2 tl

sesamolie

1 tl

fijne kristalsuiker

300 g

gesneden rodekool

15 g

verse koriander

10

witte puntjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!

Aan de slag

1

Spoel de knakwortels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan en gril de knakwortels in ca. 3 min. bruin en gaar.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd dit in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin, de sesamolie en de suiker tot een dressing. Meng met de rodekool.

3

Hak de koriander grof. Snijd de broodjes aan één kant in. Verdeel de rodekool en knakwortels over de broodjes. Bestrooi met de blokjes avocado en koriander.

tip

variatietipMaak dit gerecht 100% plantaardig door de witte puntjes te vervangen door vegan broodjes.

combinatietipLekker met sriracha (hete chilisaus).