Azi­a­ti­sche hot­dog met ro­de­kool, avo­ca­do & ta­hin­dres­sing

Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet!

(2) waardeer
lunch Door de marinade van de wortel heb je niet eens door dat je een vegetarische hotdog eet! 10 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de knakwortels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan en gril de knakwortels in ca. 3 min. bruin en gaar.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd dit in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin, de sesamolie en de suiker tot een dressing. Meng met de rodekool.
  3. Hak de koriander grof. Snijd de broodjes aan één kant in. Verdeel de rodekool en knakwortels over de broodjes. Bestrooi met de blokjes avocado en koriander.

variatietip:

Maak dit gerecht 100% plantaardig door de witte puntjes te vervangen door vegan broodjes.

combinatietip:

Lekker met sriracha (hete chilisaus).

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Aziatische hotdog met rodekool, avocado & tahindressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche hot­dog met ro­de­kool, avo­ca­do & ta­hin­dres­sing

1
1
  • 10 knakwortels

Spoel de knakwortels af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verhit de grillpan en gril de knakwortels in ca. 3 min. bruin en gaar.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd dit in blokjes van ca. een ½ cm.

4
4
  • 1 limoen
  • 2 el tahin
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl fijne kristalsuiker

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin, de sesamolie en de suiker tot een dressing.

5
5
  • 300 g gesneden rodekool

Meng met de rodekool.

6
6
  • 15 g verse koriander
  • 10 witte puntjes

Hak de koriander grof. Snijd de broodjes aan één kant in.

7
7

Verdeel de rodekool en knakwortels over de broodjes. Bestrooi met de blokjes avocado en koriander.

variatietip:

Maak dit gerecht 100% plantaardig door de witte puntjes te vervangen door vegan broodjes.

combinatietip:

Lekker met sriracha (hete chilisaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.