Pom­poen­la­sag­ne

De lasagnebladen zijn gemaakt van pompoen. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer smaak.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(10) waardeer
hoofdgerecht De lasagnebladen zijn gemaakt van pompoen. Dat betekent niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer smaak. 6 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gorgonzola in stukjes. Meng de ricotta met de handmixer met de gorgonzola en crème fraîche tot een zo glad mogelijk mengsel. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en ui 3 min. op laag vuur. Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken en meng met de sjalot, knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten fijn.
  3. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de tuinerwten en ⅓ ricotta. Bestrooi met de noten. Laat in ca. 60 min gaar worden in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Pompoenlasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­la­sag­ne

1
1
  • 200 g gorgonzola piccante 48+

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gorgonzola in stukjes.

2
2
  • 450 g ricotta
  • 125 g crème fraîche

Meng de ricotta met de handmixer met de gorgonzola en crème fraîche tot een zo glad mogelijk mengsel.

3
3
  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse tijm

Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en ui 3 min. op laag vuur.

5
5
  • 900 g diepvries tuinerwten

Doe de ontdooide tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken en meng met de sjalot, knoflook en tijm.

6
6
  • 115 g ongezouten pecannoten

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de noten fijn.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.

8
8
  • 700 g pompoen lasagnebladen

Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoenlasagne, ⅓ van de tuinerwten en ⅓ ricotta. Bestrooi met de noten.

9
9

Laat in ca. 60 min gaar worden in de oven. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de noten te donker worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.