bewaar
Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus
bewaar

Pompoen-knolselderijstamppot met paddenstoelenjus

Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst!

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappel

1

flespompoen

¼ stuk

knolselderij

1

pastinaak

2

rode uien

3 takjes

verse tijm

2 takjes

verse rozemarijn

2

groentebouillontabletten

750 ml

kraanwater

1

middelgrote ui

250 g

kastanjechampignons

50 g

ongezouten roomboter

3 el

kraanwater

1

Granny Smith appel

1 el

wittewijnazijn

1 el

margarine

20 g

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Pompoen, paddenstoelen en knolsederij: hállo herfst!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, pompoen, knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Snipper de rode ui en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snijd de kruiden apart fijn.

2

Doe de aardappel, pompoen, knolselderij, pastinaak, rode ui, rozemarijn, bouillontabletten, 750 ml water in een (soep)pan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan of wok en bak de champignons en de ui in 8 min. gaar op middelhoog vuur. Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg 3 el water toe, breng aan de kook en haal van het vuur.

4

Schil ondertussen de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Giet de aardappelen en groente af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de azijn, margarine en stukjes appel erdoor. Breng op smaak met peper.

5

Serveer de stamppot in diepe borden, maak een kuiltje en schenk daarin de paddenstoelenjus en bestrooi met de pompoenpitten.