Zoe­te-aard­ap­pelfriet met ve­ga­bur­gers

Burgers met friet, maar dan net even anders.

(16) waardeer
hoofdgerecht Burgers met friet, maar dan net even anders. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrooi de friet met de vadouvan en eventueel zout en besprenkel met 4/5 van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
  2. Bak de pompoen-tijmburgers de laatste 8 min. op een rooster onder de friet in de oven. Leg de laatste 4 min. de hamburgerbroodjes erbij. Verhit in die laatste 4 min. de rest van de olie in een koekenpan, laat de spinazie in delen slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de broodjes open en beleg ze achtereenvolgens met wat spinazie, een pompoen-tijmburger en de mangochutney. Bestrooi de friet met de bosui en serveer met de burgers. Serveer de rest van de spinazie apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 04 - Zon op je bord , Allerhande magazine 2018 nr. 09 - Slim septemberen , Allerhande Box Week 51 2019 , Receptkaart 2020 week 17-18 , Receptkaart 2019 week 17-18

Zoete-aardappelfriet met vegaburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pelfriet met ve­ga­bur­gers

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 800 g ovenfriet zoete aardappel
  • 2 tl vadouvan
  • 4 el milde olijfolie

Bestrooi de friet met de vadouvan en eventueel zout en besprenkel met de olie.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 pompoen-tijmburgers
  • 4 hamburgerbroodjes

Bak de pompoen-tijmburgers de laatste 8 min. op een rooster onder de friet in de oven. Leg de laatste 4 min. de hamburgerbroodjes erbij.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g verse spinazie

Verhit in die laatste 4 min. de rest van de olie in een koekenpan, laat de spinazie in delen slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

6
6
  • 1 bosui
  • 1 el mangochutney

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de broodjes open en beleg ze achtereenvolgens met wat spinazie, een pompoen-tijmburger en de mangochutney.

7
7

Bestrooi de friet met de bosui en serveer met de burgers. Serveer de rest van de spinazie apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.