Mexi­caan­se mais­sa­la­de met avo­ca­do & man­go

Een salade die je meteen aan een zomerse lunch aan het strand doet denken. Wát een kleuren!

(2) waardeer
mexicaans bijgerecht Een salade die je meteen aan een zomerse lunch aan het strand doet denken. Wát een kleuren! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met een zesde deel van de guacamole kruiden en eventueel zout. Bestrijk de maiskolven rondom met de kruidenolie en gril in ca. 15 min. rondom gaar.
  2. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in dunne plakjes. Snijd de komkommers met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de rest in plakjes.
  3. Meng de rest van de olie, de rest van de guacamole kruiden, het limoenrasp en het limoensap tot een dressing. Neem de maiskolven van de barbecue en laat ze afkoelen tot je ze vast kunt pakken. Zet ze een voor een rechtop in een diepe schaal en snijd met een scherp mes de korrels eraf.
  4. Meng de mais in de diepe schaal met de dressing en rodekool. Verdeel de mango, komkommer en avocado erover. Schep voorzichtig om. Verkruimel de feta erover en bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de limoenplakjes erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Mexicaanse maissalade met avocado & mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se mais­sa­la­de met avo­ca­do & man­go

1
1
  • 1 el arachideolie
  • ½ el guacamolekruiden

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Meng de olie met de guacamole kruiden en eventueel zout.

2
2
  • 2 maiskolven

Bestrijk de maiskolven rondom met de kruidenolie en gril in ca. 15 min. rondom gaar.

3
3
  • 1 eetrijpe mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in dunne plakjes.

4
4
  • 4 snoepkomkommers

Snijd de komkommers met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.

6
6
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.

7
7
  • 3 el arachideolie
  • 2½ el guacamolekruiden

Meng de rest van de olie, de rest van de guacamole kruiden, het limoenrasp en het limoensap tot een dressing.

8
8

Neem de maiskolven van de barbecue en laat ze afkoelen tot je ze vast kunt pakken.

9
9

Zet ze een voor een rechtop in een diepe schaal en snijd met een scherp mes de korrels eraf.

10
10
  • 300 g gesneden rodekool

Meng de mais in de diepe schaal met de dressing en rodekool. Verdeel de mango, komkommer en avocado erover.

11
11
  • 75 g feta

Schep voorzichtig om. Verkruimel de feta erover en bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de limoenplakjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.