bewaar
Mexicaanse maissalade met avocado & mango
Mexicaanse maissalade met avocado & mango
bewaar

Mexicaanse maissalade met avocado & mango

Een salade die je meteen aan een zomerse lunch aan het strand doet denken. Wát een kleuren!

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

arachideolie

3 el

guacamolekruiden

2

maiskolven

1

eetrijpe mango

4

snoepkomkommers

1

eetrijpe avocado

1

limoen

300 g

gesneden rodekool

75 g

feta

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Een salade die je meteen aan een zomerse lunch aan het strand doet denken. Wát een kleuren!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Meng ¼ van de olie met een zesde deel van de guacamole kruiden en eventueel zout. Bestrijk de maiskolven rondom met de kruidenolie en gril in ca. 15 min. rondom gaar.

2

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in dunne plakjes. Snijd de komkommers met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de rest in plakjes.

3

Meng de rest van de olie, de rest van de guacamole kruiden, het limoenrasp en het limoensap tot een dressing. Neem de maiskolven van de barbecue en laat ze afkoelen tot je ze vast kunt pakken. Zet ze een voor een rechtop in een diepe schaal en snijd met een scherp mes de korrels eraf.

4

Meng de mais in de diepe schaal met de dressing en rodekool. Verdeel de mango, komkommer en avocado erover. Schep voorzichtig om. Verkruimel de feta erover en bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de limoenplakjes erop.