Pas­ta met sper­zie­bo­nen en ge­rook­te ma­kreel

In deze schelpvormige pasta blijft de tomatensaus heel goed zitten.

(5) waardeer
hoofdgerecht In deze schelpvormige pasta blijft de tomatensaus heel goed zitten. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen, peper en eventueel zout toe en bak 4 min.
  3. Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en kook in 11 min. beetgaar.
  4. Voeg de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  6. Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Ontvel de makreel, verdeel in stukken over de pasta en garneer met het amandelschaafsel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 21 2017

Pasta met sperziebonen en gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met sper­zie­bo­nen en ge­rook­te ma­kreel

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 rode paprika

Was de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g verse sperziebonen

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen, peper en eventueel zout toe en bak 4 min.

4
4
  • 300 g tofette pasta

Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en kook in 11 min. beetgaar.

5
5
  • 680 g passata rustica
  • 130 g koelverse zongedroogde tomaatjes

Voeg de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

7
7

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 260 g verse gerookte makreelfilet

Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Ontvel de makreel, verdeel in stukken over de pasta en garneer met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.