Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g aardappelpartjes (diepvries)
- 4 ribkarbonades
- 2 el (olijf)olie
- 400 g koelverse gebroken sperziebonen
- 400 g ananasstukjes op siroop (blik)
- 1 sjalot
- 1 rode peper
- 39 g mix voor kerriesaus (Maggi)
- 250 ml water
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
- Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd de stukjes kleiner. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Meng de bonen, sjalot, ananas, de rest van de olie en rode peper door elkaar.
- Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.
Advertentie
Ook te zien in
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
- 600 g aardappelpartjes
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 4 ribkarbonades
- 1 el (olijf)olie
Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonades in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
- 400 g koelverse gebroken sperziebonen
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- 400 g ananasstukjes op siroop
- 1 sjalot
Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd ze kleiner. Snijd de sjalot in halve ringen.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
- 1 el (olijf)olie
Meng de bonen, sjalot, ananas, de olie en rode peper door elkaar.
- 39 g mix voor kerriesaus
- 250 ml water
Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.