bewaar
Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes
Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes
bewaar

Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes

De combinatie 'alla pizzaiola' met tomaat, oregano en mozzarella kennen we van de pizza. Hier eet je het met pasta!

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipgehakt gekruid

2 el

arachideolie

300 g

macaroni grande

2

uien

2 tenen

knoflook

400 g

champignons

120 g

zwarte olijven zonder pit

350 ml

tomato frito

1½ tl

gedroogde oregano

200 g

verse spinazie

125 g

mozzarella

De combinatie 'alla pizzaiola' met tomaat, oregano en mozzarella kennen we van de pizza. Hier eet je het met pasta!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Draai ondertussen met vochtige handen van het kipgehakt 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes 7 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

2

Voeg ondertussen, als het water kookt, de macaroni toe aan de pan. Kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

3

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in parten. Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de balletjes en bak nog 3 min.

4

Halveer ondertussen de olijven. Voeg de tomato frito en oregano toe aan de groente en balletjes in de hapjespan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en schep de spinazie en olijven erdoor.

5

Verdeel de macaroni over diepe borden en schep de saus erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.