bewaar
Marokkaanse linzenschotel met aardappel & abrikoos
Marokkaanse linzenschotel met aardappel & abrikoos
bewaar

Marokkaanse linzenschotel met aardappel & abrikoos

Een stoof vol heerlijke warme smaken. Dat sudderen doet de ingrediënten goed.

25 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

450 g

voorgekookte krieltjes

1

courgette

1 tl

harissa

1 tl

ras el hanout specerijenmelange

800 g

linzen in blik

1 schaal

tastytom-trostomaten

80 g

gewelde abrikozen zonder pit

20 g

verse platte peterselie

Een stoof vol heerlijke warme smaken. Dat sudderen doet de ingrediënten goed.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min.

2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de courgette met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.

3

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan de krieltjes en laat op laag vuur nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn en garneer de stoofschotel ermee.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.