Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch
Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 teen knoflook
- 1 el arachideolie
- 400 g fijngesneden hutspotgroenten
- ½ el tabasco
- 1 rode puntpaprika (variatie mogelijk)
- 200 g kipdijfiletreepjes shoarma
- 20 g ongezouten roomboter
- 75 ml halfvolle melk
- 50 g cheddar aan stuk
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipreepjes en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Rasp de cheddar. Meng de hutspotgroenten en 2/3 van de kaas door de puree. Serveer met de kipreepjes en bestrooi met de rest van de kaas.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 720 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch
- 500 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 1 teen knoflook
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn.
- 1 el arachideolie
- 400 g fijngesneden hutspotgroenten
- ½ el tabasco
Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 1 rode puntpaprika
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen.
- 200 g kipdijfiletreepjes shoarma
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipreepjes en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 20 g ongezouten roomboter
- 75 ml halfvolle melk
- 50 g cheddar aan stuk
Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Rasp de cheddar.
Meng de hutspotgroenten en 2/3 van de kaas door de puree. Serveer met de kipreepjes en bestrooi met de rest van de kaas.