Tomatensoep in een weckpot
Snelle soep die je maakt met kokend water in een weckpot. Staat nog gezellig ook!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse basilicum
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 4 zongedroogde tomaten in pot
- 2 Princes ansjovis in olijfolie in blik
- 100 g snoeptomatenmix
- 175 g cannellinibonen in blik
- 2 el tomatenpuree
- 30 g verse boerenkool
- 400 ml water
Keukenspullen
- weckpot (inhoud 750 ml)
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot. Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat. Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.
bereidingstip:
Neem je de salade mee naar je werk? Voeg het kokende water pas vlak voor het eten toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.055 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Tomatensoep in een weckpot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatensoep in een weckpot
- 15 g verse basilicum
- 30 g Parmigiano Reggiano
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas.
- 4 zongedroogde tomaten in pot
- 2 Princes ansjovis in olijfolie in blik
- 100 g snoeptomatenmix
- 175 g cannellinibonen in blik
Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 2 el tomatenpuree
Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.
Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot.
- 30 g verse boerenkool
Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat.
- 400 ml water
Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.
bereidingstip:
Neem je de salade mee naar je werk? Voeg het kokende water pas vlak voor het eten toe.