Dukkah van Nadia en Merijn
Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g ongezouten geroosterde amandelen
- 4 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el korianderzaad
- 2 el komijnzaad (djinten)
- 1 el anijszaad
- 1 el venkelzaad
- 1 el gedroogde oregano
- 1 medium handsinaasappel
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.
- Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.
combinatietip:
Lekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.
bewaartip:
Bewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.

Nadia en Merijn - koshari met dukkah
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 2 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Dukkah van Nadia en Merijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Dukkah van Nadia en Merijn
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 100 g ongezouten geroosterde amandelen
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el korianderzaad
- 2 el komijnzaad
- 1 el anijszaad
- 1 el venkelzaad
- 1 el gedroogde oregano
Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat.
Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.
Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel.
- 1 medium handsinaasappel
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.
combinatietip:
Lekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.
bewaartip:
Bewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.