bewaar
Omelet met groene asperges
Omelet met groene asperges
bewaar

Omelet met groene asperges

Asperges en ei zijn een perfecte combinatie, óók in de vorm van groene asperges met een omelet.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse groene asperge

50 g

ongezouten roomboter

500 g

eiwit

40 g

verse selderij

50 g

Parmigiano Reggiano

200 g

verse spinazie

150 g

verse graatloze makreelfilet

8 sneetjes

speltbrood

Asperges en ei zijn een perfecte combinatie, óók in de vorm van groene asperges met een omelet.

Aan de slag

1

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak de asperges 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Vermeng ondertussen het eiwit met peper naar smaak. Snijd de selderij fijn. Schep drie vierde van de selderij en de Parmezaanse kaas door het eiwit.

3

Verhit 30 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het ei mengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan en laat de omelet 6 min. op laag vuur garen.

4

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en laat de spinazie in delen slinken. Breek de vis in stukjes. Verdeel de spinazie, makreel en de rest van de selderij vlak voor het serveren over de omelet.

5

Serveer de omelet met de asperges en het brood.

tip

Omelet bakken

Instructievideo - 04:14 min.