Pittige falafel
Je kunt je al de hele dag verheugen op het moment dat 't op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g gedroogde kikkererwten
- 3 liter kraanwater
- 30 g verse koriander
- 4 el harissa
- 4 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 6 el tahini (sesampasta)
- 800 ml arachideolie
Keukenspullen
- keukenmachine
- keukenthermometer
- 2 lepels
- schuimspaan
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Doe de kikkererwten in een kom. Schenk er 3 liter water over en laat minimaal 8 uur weken.
- Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof. Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.
- Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
- Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie. Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.
combinatietip:
Lekker op speltpitabroodjes met tzatzikisalade en rauwkost rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 485 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Pittige falafel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige falafel
- 400 g gedroogde kikkererwten
- 3 liter kraanwater
Doe de kikkererwten in een kom. Schenk het water er over en laat minimaal 8 uur weken.
- 30 g verse koriander
Giet de kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Snijd de blaadjes koriander grof.
- 4 el harissa
- 4 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 6 el tahini
Voeg de harissa, het paprikapoeder, de koriander, knoflook, sesampasta en een flinke snuf zout toe. Maal in ca. 3 min. tot een fijne pasta.
- 800 ml arachideolie
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.
Schep met 2 lepels (of een ijsschep) 6 bolletjes per persoon van het kikkererwtenmengsel en doe in de hete olie.
Bak 1/4 van de falafel in 4-5 min. goudbruin en gaar.
Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de rest van de falafel.
combinatietip:
Lekker op speltpitabroodjes met tzatzikisalade en rauwkost rucola.